Århus julemærkesamler Forening "Caritas"---
Stiftet den 16.07.1981---
Kontingent kun kr. 70,00 per år!
Send mail til jernbanemaerker.dk og meld dig ind i Århus julemærkesamler Forening "Caritas".
Mødested:
Lokalcentrets lokaler, Kongsgårdsvej 6, Viby J
Vi holder møde den første onsdag i måneden fra september til april, mødetid fra kl. 19.00 til ca. 23.00, i Lokalcentrets lokaler på 1. sal, Kongsgårdsvej 6, Viby J, der er "Caritas" skilt ved døren ring 2 gange på klokken, så åbner vi. Er du interesseret i julemærker, så mød op til en hyggelig aften i klubben, tag evt. og meget gerne en ny samler ven med.
NB.: Der er elevator.
Formand: Peter Flemming Nissen Holmetoften 37 E., 8270 Højbjerg Mobil 28 58 67 98 Hjemmeside: www.julemaerker.dk eller: www.jernbanemaerker.dk E-mail: peter-nissen@jernbanemaerker.dk
Næstformand: Peter Fisker,
Guldbergsgade 53, 8600 Silkeborg. Mobil 24 84 94 40
Kasserer: Sigrid Kastrup Holmstrupgårdvej 160, 8210 Aarhus V. Mobil 20 66 09 28
Bestyrelsesmedlem og auktioner:
Erik Simonsen, Marselis Boulevard 93, 1. th., 8000 Aarhus C Tlf. 20213430.
Revisor: Peter Ølgaard,
Oktobervej 4,
8210 Aarhus V.
Tlf. 61860566
Bestyrelsesmedlem og stor auktioner:
Per Mortensen,
Egevænget 68,
8310 Tranbjerg
Tlf. 52506838
Foreningens bankkonto: Jydske Bank,
Reg. no.: 5074 Konto: 1602036
Er du interesseret i julemærker, er det en god idé, at melde dig ind i Århus Julemærkesamler Forening "Caritas". årlige medlemskontingent er kun 70,00 kr.
Ja - jeg vil gerne være medlem af Århus julemærkesamler Forening "Caritas", send dit navn, adresse og telefonnummer til:
jernbanemaerker.dk
og vi kontakter dig hurtigst muligt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kære medlemmer af Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas!
Vi har desværre en kedelig meddelelse, idet vi på generalforsamlingen den. 1. marts ikke kunne finde en ny formand, det er derfor, med alle stemmer, besluttet at nedlægge julemærkeklubben fra dags dato.
Iflg vedtægterne skal der holdes endnu et møde den 5. april, for at få solgt det materiale som klubben er i besiddelse af samt andre effekter, men også for at beslutte, hvad de midler vi har skal gå til, vi foreslår Julemærkehjemmene, vi får en kop kaffe og kage samt får sagt pænt farvel til hinanden.
Mød gerne op, der er mange gode ting som sælges billigt.
DEN STORE BYTTEDAG 1. APRIL ER HERMED AFLYST!
Mange hilsener
Bestyrelsen
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sarah Petersson, Aalborg har solgt Christmas Seal Carrier “Julemærkepostbudet” til Valby Frimærkecenter per 1.7.2020.
Sarah har i en del år ønsket at sælge “Julemærkepostbudet”, som er den eneste specialforretning i Danmark, som handler med julemærker. Tillykke med handlen, til jer begge. Med venlig hilsen Formand for Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas. Peter Flemming Nissen.
Jeg kan fortælle at Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas, har mødeaftner den første onsdag i månederne september 2020 til april 2021. Mødested Viby Lokalcenter, Kongsgårdsvej 6, Viby J, fra kl. 19 til 23. Alle er meget velkommen i julemærkeklubben.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kronprinsessen åbnede nyt Julemærkehjem i Roskilde.
Roskilde 12.1.2018.
Det er mere end 50 år siden, der sidst åbnede et Julemærkehjem i Danmark. Men den største donation til Julemærkefonden nogensinde gjorde det muligt, og i dag åbnede Julemærkehjemmet Liljeborg. Det øger Julemærkehjemmenes kapacitet med 32 procent.
Det hele var, som det skulle være. Glade og forventningsfulde børn og voksne, en stolt giver og ligedan protektor, H.K.H. Kronprinsessen, der klippede snoren og dermed officielt åbnede det nye Julemærkehjem. Men forud går en usædvanlig historie og den største enkeltdonation i Julemærkefondens historie.
Julemærkefonden driver Julemærkehjemmene for indsamlede midler, så det er ikke hver dag, der åbner et nyt et af slagsen. Sidst var i 1962, hvor Julemærkehjemmet Skælskør åbnede. Hvordan det med nedgang i salget af Julemærker er blevet muligt, fortæller direktør for Julemærkefonden, Søren Ravn Jensen:
- I starten af 2015 viste jeg Winnie Liljeborg rundt på et Julemærkehjem og fortalte om vores hjælpearbejde for børn i Danmark. Hvis jeg skal være ærlig, så vidste jeg faktisk ikke, hvem Winnie Liljeborg var.
Men det blev Søren Ravn Jensen klogere på, for ugen efter besøget bad Winnie Liljeborg om et møde.
Tilbød et helt Julemærkehjem
Winnie Liljeborg er medstifter af smykkevirksomheden Pandora, og i 2012 trak hun sig tilbage fra arbejdslivet. Til mødet i Julemærkefonden fortalte hun, at hun gennem et stykke tid havde fulgt Julemærkehjemmene og havde fået stor sympati for arbejdet. Hun tilbød at opføre et helt nyt Julemærkehjem, så endnu flere børn kunne få tiltrængt hjælp.
- Det er ikke så tit, jeg bliver bragt ud af fatning, men her gjorde jeg, fortæller Søren Ravn Jensen. At Winnie Liljeborg vælger at give så stor en donation til Julemærkehjemmene, er et kæmpe skulderklap til alle, der arbejder for børnene og ikke mindst de mange, der landet over støtter vores arbejde.
Driften sikret i fem år
Hvert år vil 240 børn få glæde af et ophold på Julemærkehjemmet Liljeborg. Liljeborg-koncernen vil i fremtiden være ejer af ejendommen og har sikret driften af det nye Julemærkehjem i minimum fem år. Det svarer til en samlet donation på mere end 100 mio. kroner. Beløbet er øremærket til driften af det nye Julemærkehjem og bliver udbetalt over en årrække.
Øget krav til indsamling
Men faktisk betyder den store donation øget krav til Julemærkefonden om indsamling. Hvordan det hænger sammen, fortæller Søren Ravn Jensen:
- Winnie Liljeborg betaler driften af det nye Julemærkehjem i fem år. Men herefter står vi så at sige på egne ben. De betyder, at skal vi opretholde fem Julemærkehjem i Danmark, så vi skal samle i omegnen af 100 mio. kroner ind om året mod de knap 80 millioner, vi samler ind i dag.
- Det bliver en stor opgave, men behovet er der, for der er desværre mange børn, der mistrives i dagens Danmark. Men vi tror på det. Vi har haft Julemærkehjem i Danmark siden 1912, og det har vi, fordi danskerne har støttet op om det. Så mon ikke også, vi får opbakning til et femte. Jeg synes, vores børn fortjener det, siger direktøren.
Flere børn kan få hjælp
Med åbningen af Julemærkehjemmet i Roskilde øger Julemærkehjemmene deres kapacitet med 32 procent, så knap 1000 børn hvert år kan få hjælp på et af de nu fem Julemærkehjem i Danmark. Det betyder, at ventetiderne til Julemærkehjemmene er faldet.
- Vi har længe mødt udsatte børn og deres familier med en alt for lang ventetid, men det har åbningen af Liljeborg hjulpet på, fortæller Søren Ravn Jensen.
- Det har altid berørt mig, at vi har måttet møde børn, hvor hverdagen er lig med nederlag, mobning og social isolation, med en ventetid på op til et år. Men det er vilkårene, når man lever af indsamlede midler. Med den øgede kapacitet falder ventetiden, og især på Sjælland kan vi tilbyde hurtigt hjælp til børn, der har brug for det, siger Søren Ravn Jensen.
Hjælp, der varer ved
Det er børn i alderen syv til 14 år, der kan få hjælp hos Julemærkefonden. Børnene bor gratis i næsten tre måneder på et Julemærkehjem, og hele forløbet strækker sig over et halvt år fra første besøg to måneder før opholdet til afslutningssamtalen to måneder efter. Sammen med forældrene bliver der lavet en individuel handleplan for det enkelte barn, som i løbet af opholdet får mulighed for at forbedre sin fysiske form, sit psykiske velbefindende og sine sociale kompetencer. Det skaber gode betingelser for børnenes trivsel i hverdagen, når de kommer hjem fra Julemærkehjem. Julemærkehjemmene arbejder tæt sammen med barnets skole og hjemkommune for at sikre, at de opnåede resultater fastholdes.
Fakta om Julemærkehjemmet Liljeborg
• Det er den oprindelige husholdningsskole, Haraldsborg, der er ombygget og tilbygget til Julemærkehjemmet Liljeborg
• Hjemmet ligger i smukke omgivelser tæt ved Roskilde Fjord
• Hjemmet har plads til 48 børn ad gangen
• Børn på Julemærkehjem er mellem syv og 14 år
• Julemærkehjemmet Liljeborg optager børn fra 23 kommuner: København, Roskilde, Lejre, Køge, Stevns, Faxe, Ringsted, Holbæk, Odsherred, Solrød, Greve, Frederiksberg, Rødovre, Glostrup, Albertslund, Høje Taastrup, Hvidovre, Brøndby, Vallensbæk, Ishøj, Tårnby, Dragør, Bornholm
• Læs mere om Julemærkehjemmene, og hvordan du kommer på Julemærkehjem, på julemaerket.dk
Fakta om Julemærkehjemmene
• Der findes Julemærkehjem i Hobro, Kollund, Skælskør, Ølsted og Roskilde
• Knap 1000 børn får hvert år et ophold på et Julemærkehjem
• Børn på Julemærkehjem er mellem syv og 14 år
• Julemærkehjemmene hjælper børn der kæmper med mobning, ensomhed og lavt selvværd
• Julemærkehjemmene modtager kun 4,7 % i offentligt tilskud
• Læs mere om Julemærkehjemmene, og hvordan du kommer på Julemærkehjem, på julemaerket.dk
Fakta: Resultatdokumentation
De børn, der har været på Julemærkehjem, bliver fulgt et år efter deres ophold. De svarer på spørgsmål om trivsel, livskvalitet og selvværd både før, under og efter opholdet. Her er et kort uddrag af nogle af de vigtigste tal, der viser, hvordan et ophold på Julemærkehjem hjælper et barn til en frisk start og skaber forandringer i hele familiens liv og vaner.
Trivsel:
70 % af børnene har inden starten på Julemærkehjem oplevet mobning.
12 måneder efter opholdet er tallet faldet til 15 %.
Livskvalitet:
30 procent af børnene definerer inden starten på Julemærkehjem deres liv som over middel.
12 måneder efter opholdet er dette tal steget til 67 procent.
Selvværd:
Inden starten på Julemærkehjem har 39 procent af børnene ’god tro på sig selv’.
12 måneder efter opholdet svarer 74 procent af børnene, at de ’ har god tro på sig selv’.
Har du brug for en børnecase fra dit nærområde, et barn der har fået hjælp på et Julemærkehjem, så tøv ikke med at kontakte mig!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aarhus og Omegns Bankocenter Viby J har igen doneret penge til Hobro Julemærkehjem.
I december måned 2015, ansøgte jeg / Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas om økonomisk støtte til Hobro Julemærkehjem. Aarhus og Omegns Bankocenter Viby J har denne gang givet kr. 40.000,00 til Hobro Julemærkehjem. Pengene blev ved en lille ceremoni i dag kl. 18.00, afleveret til viceforstander, Klaus Rasmussen.
Hobro Julemærkehjem, gør et utroligt stort stykke arbejde for børn, som har det vanskeligt i skolen, på grund af eksempelvis overvægt, mobning og psykiskes problemer mv. Børn, som bliver udvalgt til at gå på Hobro Julemærkehjem, er typisk 7 – 14 år og opholder sig på Julemærkehjemmet døgnet rundt i ca. 10 uger. Efter ca. 10 ugers ophold på Hobro Julemærkehjemmet med skolegang, med masser af sport og ”opbygning” af selvværd mv., er børnene klar til at komme tilbage til deres ”almindelige” skole igen.
Stor tak til Aarhus og Omegns Bankocenter for den fine og store donation.
Holme den 4.4.2016.
Formand for Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas.
Peter Flemming Nissen.
PS.: Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas, har pt. ca. 62 medlemmer i Danmark, Norge, Sverige og Grønland. Vi holder vores møder på lokalcenteret i Viby J. Mødeaftner, er den første onsdag i måneden fra september til april fra kl. 19-23. Vi afholder igen i år et stort julemærkebyttemøde på Viby Bibliotek lørdag den 9. april, fra kl. 10-14, fra kl. 14 er der storauktion. Julemærkesamler, frimærkesamler og interesserede, er meget velkommen, der gratis kaffe hele dagen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hermed en lille hilsen fra Hobro.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
I dag den 3. marts 2016 var vi en lille delegation, bestående af Erna, Sigrid, Frank og Peter, fra Aarhus Julemærkesamlerforening Caritas, taget til Hobro Julemærkehjem, for at aflevere en check på kr. 15.000,00. Pengene er en donation fra Aarhus og Omegns Bankocenter i Viby J.
Julemærkehjemmet Hobro tager imod børn i alderen 7 til 14 år og har plads til 48 børn ad gangen.
Julemærkehjemmet ligger smukt i Østerskoven nær Mariager Fjord. I disse dejlige omgivelser lærer vi børn med trivselsproblemer at leve et liv med sund kost, nærvær, kammeratskab og masser af motion sammen med andre børn, der er i samme båd.
Julemærkehjemmet i Hobro er indrettet i tre aldersopdelte afdelinger: Fjorden, Skoven og Fyrkat.
Julemærkehjemmet har egen idrætshal til indendørs motion samt sportsplads og store aktivitetsområder til udendørs motion og leg.
Kontakt
Amerikavej 40, 9500 Hobro, tlf. 98 52 19 33, kl. 9 - 13, e-mail: hobro@julemaerket.dk
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kr. 15.000,00 til Hobro Julemærkehjem.
I november måned 2015, blev jeg opfordret til, at sende en ansøgning om penge fra Århus og Omegns Banko Center, til Hobro Julemærkehjem.
Ansøgningen blev meget hurtigt godkendt af formand Anni Gisselfeld og bestyrelsen for Århus og Omegns Banko Center og den 15.2.2016, blev der afholdt et ”børnebanko spil”, hvor hele overskuddet plus lidt mere skulle gå til Hobro Julemærkehjem og det blev til i alt til kr. 15.000,00. Vi i Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas, har aftalt med Forstanderen for Hobro Julemærkehjem, at checken bliver afleveret i Hobro den 3.3.2016 kl. 13.00.
Formand Anni Gisselfeld og bestyrelsen for Århus og Omegns Banko Center, har besluttet, at hele overskuddet fra mandagsspillene i hele marts måned 2016, ligeledes skal gå til Hobro Julemærkehjem.
Vi mødte Niklas Hjort Jensen og mor den 15. marts. Niklas havde gået på Hobro Julemærkehjem i 2013.
Se billederne fra dagen.
Aarhus den 18.2.2016.
Formand for Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas. Peter Flemming Nissen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En kedelig nyhed.
Nordjysk Julemærkesamlerforening er desværre lukket i September 2015. Klubben er ikke lukket på grund af manglende medlemmer, men på grund af andre indtrufne omstændigheder. Der henvises til andre julemærkeklubber i Danmark på www.jernbanemaerker.dk eller www.julemaerker.dk
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kæmpe gave til udsatte børn i Danmark:
Liljeborg-koncernen opfører det femte Julemærkehjem
Liljeborg-koncernen, ejet af Pandora-stifter Winnie Dahl, står bag den største donation nogensinde til Julemærkefonden, nemlig opførelsen af et nyt Julemærkehjem i Danmark. Placeringen bliver i Roskilde, hvor koncernen i efteråret 2014 købte den oprindelige husholdningsskole, Haraldsborg.
- Jeg har gennem flere år på sidelinjen fulgt og støttet Julemærkehjemmenes arbejde for udsatte børn i Danmark. For nylig har jeg selv besøgt et Julemærkehjem, hvor jeg kom tæt på hjælpearbejdet og organisationen bag. Julemærkehjemmene gør en enestående forskel for børn, der af den ene eller anden grund mistrives, og det arbejde vil Liljeborg-koncernen gerne bidrage til, udtaler Winnie Dahl, bestyrelsesformand i Liljeborg.
Plads til 30-40 børn ad gangen
Når lokalplanen for området og projektet er endeligt godkendt af Roskilde Kommune, forestår der en større om- og tilbygning af Haraldsborg, før det, ifølge planerne, kan åbne som Julemærkehjem den 1. august 2017. Om- og tilbygningen vil ske med respekt for det gamle smukke hus samtidig med at parken, der i dag indrammer ejendommen, bevares bedst muligt. Når Julemærkehjemmet står færdigt, vil op mod 200 børn hvert år få glæde af et ophold. Liljeborg-koncernen bekoster den fulde ombygning og vil også i fremtiden være ejer af ejendommen. Julemærkefonden er sikret drift af det nye Julemærkehjem i minimum fem år, hvilket svarer til en donation på op mod 60 mio. kroner. Beløbet er øremærket til driften af det nye Julemærkehjem og vil blive udbetalt over en årrække.
Til donationen siger Julemærkefondens direktør, Søren Ravn Jensen:
- Jeg har næsten ikke ord for, hvad det betyder for os. Vi er så glade og taknemmelige. Jeg oplever jo dagligt, hvad hjælpen betyder for det enkelte barn, som kommer på Julemærkehjem, og nu bliver vi i stand til at hjælpe endnu flere. Denne gave fra Liljeborg-koncernen er lige så fantastisk, som Winnie Dahl er som menneske, og vi glæder os til det videre samarbejde med Liljeborg-koncernen og Winnie Dahl.
Det første Julemærkehjem åbnede i 1912, og sidste gang vi kunne åbne et Julemærkehjem var tilbage i 1962. I dag er der fire Julemærkehjem i Danmark. Hjemmene drives for indsamlede midler og modtager kun knap 6 % i offentligt tilskud. Hvert år bor 750 børn i en periode på 10 uger på hjemmene, hvor de blandt andet får hjælp til at tackle mobning, ensomhed og lavt selvværd.
Læs mere om Julemærkehjemmene på www.julemaerket.dk
Lidt julemærkenyheder og inspiration til samlingen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fejlfarve eller affarvet?
Sjælden fejlfarve på julekort fra 1912?
Læs videre på www.filatelisten.dk.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
En lille julehilsen fra JULEMÆRKE FONDEN til alle medlemmer af Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas.Hvis du ønsker at blive medlem af Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas, vil det kun koste dig kr. 70,00 per år.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Julemærkemøde i Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas onsdag den 6. november 2013. Aftenens foredrag med Leif Ørndorf, Filatelisten med emnet ”Jul på jernbaner”. Leif fortalte livligt og engageret om aftnens emne, tusind tak for det Leif. Se også billeder fra aftnens møde på www.filatelisten.dk.
Jørn Iversen, Horsens havde fødselsdag (62 år - hjertelig til lykke) og gav en flot fødselsdagskage med kopi af julemærket 1945. Mange tak til Jørn for kagen og et meget positiv indslag fra Jørn.
Det var alt i alt en rigtig hyggelig aften.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vi har desværre mistet endnu et af vore medlemmer. Dan Agerbo, Aalborg, er afgået ved døden d. 12. september. Dan havde været ”Caritas” medlem siden 2001 og en trofast gæst på vore byttedage gennem årene. Dan havde i en årrække været formand for Nordjyske Julemærkesamler Forening, en post han gav videre for få år siden. Mange høster i dag viden om julemærker i kraft af Dans grundighed og studier omkring udgivelser og historik. Ære være Dan Agerbos minde!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Flot hæder til Bruno Nørdam, Randers
Bruno Nørdam, Randers Filatelistklub, og William R. Benfield, Seattle, modtager Dr. Earl Grant Jacobsens Award for 2013.
Læs videre på www.Filatelisten.dk og www.julemærkeportalen.dk
Aarhus Julemærkesamler Forening Caritas får i øvrigt besøg af Bruno Nørdam onsdag den 5.2.2014 kl. 19,00, hvor Bruno holder et foredrag i julemærkeklubben, alle er velkommen. Vores adresse er som altid: Lokalcentrets lokaler på 1. sal, Kongsgårdsvej 6, Viby J.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kurt Henriksen, Aalborg, tidligere formand for Nordjysk Julemærkesamler Forening er desværre alt for tidlig død.
Kurt Henriksen, var en meget aktiv julemærkesamler igennem mange år og var formand for Nordjysk Julemærkesamler Forening i en årrække. Ære være Kurt Henriksens minde. Peter Flemming Nissen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nazistiske julemærker - posten drillede i 1941.
På Fredericia Postkontor blev der stemplet ivrigt til, da man i julen 1941 drillede nazister. Arkivar og seniorforsker Erik Gøbel fortæller her historien om de oversværtede nazistiske julemærker, om DNSAP's klagesag og om, hvordan netop sådan en form for chikane kendetegnede modstanden mod tyskerne i de første år af besættelsen, 1940-1945.
Se YouTube.
|